Doğa İçin Çal - Hey Onbeşli Şarkı Sözleri

Doğa İçin Çal şarkıcısının popüler şarkılarından Hey Onbeşli şarkısının sözlerini sizlerle paylaşıyoruz. Doğa İçin Çal - Hey Onbeşli Şarkı Sözleri sitemize 20 Şubat 2019 Çarşamba tarihinde admin tarafından eklenmiştir.

Doğa İçin Çal - Hey Onbeşli Şarkı Sözleri

Doğa İçin Çal müzik etkinliğinin en yeni eseri olan 9. çalışmalarında anonim halk türkülerinden birisi olan Hey Onbeşli'ye yer verilmiştir. Bu türkü genellikle eğlenceli bir türkü olarak bilinmektedir, hatta bu türkü eşliğinde oynanabilmektedir. Fakat Hey Onbeşli türküsünün hikayesini okuduğunuzda bu türkü eşliğinde oynadığınız için kendinizden utanabilirsiniz.
Çanakkale Cephesi, tarihimizdeki en kanlı çatışmalardan birisi olarak tarihe geçmiştir. Ülke genelinde seferberlik ilan edilmiştir. Bu savaş için İngiliz General Asinall-Oglander, "Gelibolu'daki kanlı muharebeler, Türk ordusunun çiçeğini yitirmiştir" demiştir. Bunun nedeni de bu savaş sırasında şehit olan gençlerin sayısının çok fazla olmasıdır.
Çanakkale Savaşı sırasında Nisan 1915'te takviye askeri güce ihtiyaç doğmuştur fakat memlekettte eli silah tutan herkes askere alınmıştır zaten. Bunun üzerinde lise öğrencilerinin de askere alınmasına karar verilir. Doğum tarihi miladi takvime göre 1315 (günümüz takviminde 1898e denk gelmektedir) öncesi olanlar askere alınmıştır. Yani türküye adını veren bu gençlerin doğum tarihidir. Savaşta eline ilk kez silah alan bu gençlerin büyük kısmı şehit olmuştur. Öyle ki savaş sonrasında uzun bir süre liseler mezun verememiştir.
Hey onbeşli onbeşli
Tokat yolları taşlı
Onbeşliler gidiyor
Kızların gözü yaşlı
Aslan yârim kız senin adın Hediye
Ben dolandım sen de dolan gel beriye
Fistan aldım endazesi onyediye
Gidiyom gidemiyom
Az doldur içemiyom
Sevdiğim pek gönüllü
Koyup da gidemiyom
Aslan yârim kız senin adın Hediye 
Ben dolandım sen de dolan gel beriye 
Fistan aldım endazesi onyediye

Doğa İçin Çal - Hey Onbeşli Şarkı Sözüne Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Doğa İçin Çal - Hey Onbeşli Şarkı Sözleri hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm şarkı sözleri yayınlarında olduğu gibi Doğa İçin Çal - Hey Onbeşli Şarkı Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Şarkı Sözlerine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm şarkı sözleri için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Doğa İçin Çal - Hey Onbeşli Şarkı Sözüne Yapılan Yorumlar

Doğa İçin Çal - Hey Onbeşli Şarkı Sözüne henüz yorum yapılmamış. Doğa İçin Çal - Hey Onbeşli şarkı sözüne ilk yorumu siz yaparak katkıda bulunabilirsiniz.;